Andrian Candu: Dacă continuăm politica de fățărnicie și cinism, în câțiva ani, Republica Moldova va fi o țară bântuită de fantome

„Dacă această echipă ar fi avut ambiția de a implementa programul propus, ar fi avut votul PRO MOLDOVA, dar s-a spus că nu este nevoie de votul Parlamentului și am dubii ca s-ar veni cu aceste obiective după anticipate”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu, menționând că programul Guvernului Gavriliță este expresia propunerilor făcute de-a lungul anului trecut de către deputați.

„Trebuie să ne asumăm toți un program de salvare a țării. În 30 de ani, am adus țara la dezastrul pe care îl urmărim astăzi. Vreau să văd respectarea legii de la simplu cetățean până la președinte și candidatul desemnat, care, apropo, nu a respectat procedurile și tradițiile parlamentare de învestire a Guvernului. Dacă continuăm politica de fățărnicie și cinism, în câțiva ani, vom fi o țară bântuită de fantome, fără oameni și fără viață”, a menționat liderul PRO MOLDOVA.

Andrian Candu a amintit că, din moment ce toți spun că vor altfel de politică, să spună sincer ce vor și de ce. Potrivit lui, nu trebuie să ne dăm lecții de cinism.

„Să spună sincer PAS că vrea alegeri anticipate pentru ca să-și tripleze numărul de mandate. Maia Sandu a câștigat prin contribuția tuturor forțelor, iar un milion de voturi s-au dat nu pentru ea, dar împotriva lui Igor Dodon”, a menționat Andrian Candu. El a subliniat că, în Parlament, trebuie să se discute probleme și să fie găsite soluții pentru nevoile țării și ale oamenilor, dar nu ale partidelor.

„Sunt surprins de cinismul, minciuna, fățărnicia din ultimii ani. Parlamentul a început activitatea cu stângul. În iunie 2019, a fost făcută coaliție între PSRM și blocul ACUM, care semnase o declarație că nu va face o asemenea coaliție. Aceiași oameni blamează instituția Parlamentului, uitând cum au venit și cum au început activitatea, încălcându-și propria promisiune. De altă parte, PSRM și PDM au făcut coaliție, de care foștii colegi încearcă să se spele acum, fără succes. Cei care vorbesc cel mai tare despre traseism au schimbat mai multe partide de-a lungul anilor. Să nu ne dăm lecții de moralitate! PRO MOLDOVA rămâne consecvent, de la formare”, a spus Andrian Candu.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...