Ana Taban ar putea fi numită în calitate de ambasadoare a Republicii Moldova în Republica India

Chișinău, 6 septembrie 2023 – Ana Taban ar putea fi numită în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica India, cu reședința la New Delhi. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Ana Taban este licențiată în științe politice și are o diplomă de master în management internațional și inovație. În prezent, aceasta activează la Ambasada Republicii Moldova în India. Anterior, în perioada 2015 – 2018, Ana Taban a activat, la Ambasada Republicii Moldova în Franța, fiind consilieră în domeniul politic și economic. Ana Taban are o experiență de 11 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...