Ana Litocenco și Ion Josan sunt noii membri ai Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar

Chișinău, 28 decembrie 2023 – ANA LITOCENCO și ION JOSAN au fost numiți de Parlament, pentru un mandat de 5 ani, în funcția de membru al Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar. Două proiecte de hotărâre care prevăd acest lucru au fost adoptate de Parlament.

Ana Litocenco deține diplomă de licență, masterat și doctorat în finanțe. Din anul 2013 și până în prezent, a activat la Ministerul Finanțelor, unde a ocupat mai multe funcții: consultant principal, șef de serviciu și șef de direcție.

Ion Josan este licențiat în finanțe și bănci și deține diplomă de master în contabilitate și audit. Din 2014 până în prezent, a activat la Banca Națională a Moldovei în diferite funcții – economist, expert consultant și șef de direcție.

Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar are cinci membri – doi propuși de Banca Națională a Moldovei și câte unul de Ministerul Finanțelor, Asociația Băncilor din Moldova și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Aceștia sunt numiți în funcție printr-o hotărâre a Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților aleși.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...