Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale

Chișinău, 09 aprilie 2021 – Alte câteva localități  vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale.

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, două proiecte de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de locuitorii unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Un PROIECT, înaintat cu titlu de inițiativă de deputații Fracțiunii PSRM, prevede că de compensare vor beneficia locuitorii satelor (comunelor): Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăt, Calfa și Roșcani din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Un alt PROIECT a fost lansat de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA. Proiectul propune acordarea drepturilor de a beneficia decompensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate locuitorilor satelor Hîrbovăț și Gura Bâcului din raionul Anenii Noi. Autorul argumentează că solicitarea de modificare a legislației vine ca urmare a adresărilor administrației și populației din localitățile care se află în zona de securitate.

”Proiectul prevede oferirea condițiilor egale de susținere de către Guvern a tuturor familiilor care zilnic sunt intimidate de către așa-numitele autorități separatiste”, menționează autorul proiectului.

Cele două proiecte au fost aprobate în prima lectură, urmând a fi comasate în cea de-a doua lectură.

În prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale beneficiază locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More