Alinierea politicilor naționale în domeniul antidrog la cele ale Uniunii Europene a fost discutată în cadrul unei întrevederi cu grupul de experți ECECCD

Chișinău, 11 septembrie 2023 – Alinierea politicilor naționale în domeniul antidrog la cele ale Uniunii Europene a fost discutată la întrevederea cu membrii grupului de experți ai Comisiei pentru politici în domeniul drogurilor pentru Europa Centrală și de Est și Asia Centrală (ECECCD), aflați într-o vizită la Chișinău. La întrevedere au participat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, vicepreședinta Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Ana Racu, și vicepreședinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Liliana Grosu.

11.09.2023 Întrevederea deputatelor Olesea Stamate, Ana Racu și Liliana Grosu cu membri grupului de experți ai Comisiei pentru politici în domeniul drogurilor pentru Europa Centrală și de Est și Asia Centrală

Demnitarii au făcut un schimb de opinii privind politicile și programele naționale ale Republicii Moldova în domeniul antidrog. „Suntem într-un proces de revizuire a mai multor acte normative în domeniul antidrog, pentru a le adapta la necesitățile curente”, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

În cadrul discuțiilor au fost menționate acțiunile realizate și inițiativele în curs de desfășurare cu privire la prevenirea și combaterea consumului de droguri, consolidarea și dezvoltarea sistemului de servicii integrate de care pot beneficia persoanele dependente de droguri, colaborarea intersectorială și implicarea reprezentanților societății civile în procesul de elaborare a politicilor în domeniu. În acest context, vicepreședinta Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Ana Racu, a menționat că este imperativ necesar să fie reluată activitatea Comisiei Naționale Antidrog și să fie realizată o cartografiere a serviciilor integrate destinate persoanelor consumatoare de droguri.

În aceeași ordine de idei, vicepreședinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Liliana Grosu, a accentuat importanța consolidării eforturilor în vederea îmbunătățirii politicilor naționale antidrog, iar expertiza grupului de experți din cadrul ECECCD este binevenită.

La finalul întrevederii, părțile și-au exprimat disponibilitatea de a continua dialogul și de a colabora în vederea dezvoltării și implementării unor politici și programe naționale eficiente în domeniul antidrog, utilizând în acest sens experiența țărilor UE.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...