Alexandru Jizdan a participat la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare GUAM

Chișinău, 24 iulie 2020 – Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a GUAM, Alexandru Jizdan, a participat astăzi la cea de-a 14-a Reuniune a Biroului Adunării Parlamentare GUAM, desfășurată în format on-line.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte referitoare la consolidarea cooperării dintre  delegațiile țărilor membre GUAM, măsurile întreprinse de autorități în vederea prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, precum și escaladarea situației în zonele de conflict.

Alexandru Jizdan a menționat, în cadrul discuțiilor,  importanța depunerii  eforturilor pentru identificarea soluțiilor politice durabile bazate pe respectul principiilor și normelor de drept internațional.

Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova i-a informat, totodată, pe cei prezenți despre acțiunile întreprinse  de autorități în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, specificând că sunt depuse eforturi pentru îmbunătățirea situației la acest compartiment, iar acțiunile implementate puse în aplicare sunt în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. 

Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM  a fost creată pe 23 mai 2006. Din ea fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Moldova (GUAM).

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...