Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile

Chișinău, 19 mai 2022 – Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, în prima lectură.

Inițiativa legislativă, elaborată de Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, și alți deputați, va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

”Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, argumentează autorul.

Potrivit deputatului, în următoarele două săptămâni, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară va fi votat în cea de-a doua lectură.

”Sunt deschis pentru propuneri de îmbunătățire a proiectului. Vom veni cu mai multe noutăți pozitive pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă”, a conchis Radu Marian.

19.05.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...