Agenția Medicamentului va prelua de la ANSP atribuțiile de control în domeniul circulației medicamentelor, produselor parafarmaceutice și al dispozitivelor medicale

Chișinău, 7 iulie 2023 – Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) va prelua de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atribuțiile de control în domeniul circulației medicamentelor, produselor parafarmaceutice și al dispozitivelor medicale. De asemenea, instituția va prelua competențele în domeniul controlului de stat privind circulația legală a substanțelor stupefiante, psihotrope și a precursorilor, precum și controlul activității titularilor de autorizație/licență legate de circulația substanțelor stupefiante.

Deputații au votat, în prima lectură, un proiect de modificare a mai multor legi care reglementează activitatea în domeniul circulației medicamentelor, produselor farmaceutice, dispozitivelor medicale, substanțelor stupefiante, psihotrope și precursorilor.

Urmare a transmiterii atribuțiilor respective de la o autoritate la alta, proiectul prevede delimitarea atribuțiilor de supraveghere și control de stat în domeniul sănătății publice de activitățile de control improprii sistemului de supraveghere de stat a sănătății publice. O altă clauză este stabilirea statutului juridic al Centrului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate.

PROIECTUL va fi supus votului în cea de-a doua lectură.

07.07.2023 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republici Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...