Activitatea stațiunilor balneare, climatice și balneoclimatice, tratamentul balnear și de recuperare vor fi reglementate

Chișinău, 29 iulie 2022 – Activitatea stațiunilor balneare, climatice și balneoclimatice, tratamentul balnear și de recuperare vor fi reglementate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, în prima lectură, de către Parlament.

În conformitate cu proiectul de lege, mai multe localități din Republica Moldova vor putea obține statut de stațiune balneară, climatică sau balneoclimatică. Acest statut se va acorda dacă localitatea întrunește condițiile climaterice, balneologice necesare și deține înzestrări edilitar-gospodărești conforme cerințelor, având o importanță deosebită pentru sănătatea și odihna populației. Statutul respectiv ar urma să fie atribuit prin hotărâre de Guvern, la propunerea consiliilor locale, cu consultarea, după caz, a populației implicate, pe baza normelor tehnice unitare.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de deputații Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Zinaida Greceanîi și Vasile Bolea.   

PROIECTUL urmează a fi dezbătut în ședință plenară în cea de-a doua lectură.

29.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...