Activitatea în domeniul psihologiei va fi reglementată

Chișinău, 26 iulie 2023 – Activitatea în domeniul psihologiei va fi reglementată. Astăzi, la Parlament, au avut loc consultări publice, în cadrul cărora s-a discutat despre conceptul legii activității psihologice.

La ședință au participat deputați, psihologi, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniu, ai mediului academic și ai partenerilor de dezvoltare. Persoanele prezente la consultările publice au apreciat inițiativa de reglementa activitatea în domeniul psihologiei, menționând necesitatea unei legi care să apere atât drepturile specialiștilor, cât și ale persoanelor care au nevoie sau beneficiază de asistență psihologică.

Conceptul legii activității psihologice vizează drepturile și obligațiilor specialiștilor, inclusiv cele ale psihologului de liberă practică, organizarea unui colegiu național, precum și răspunderea disciplinară a specialiștilor care activează în acest domeniu.

De menționat că, în prezent, în Republica Moldova, nu este niciun act normativ care să reglementeze expres activitatea în domeniul psihologiei. În context, urmează a fi înregistrat un proiect de lege, care va fi propus spre adoptare în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...