Activitatea Grădinii Botanice Naționale, discutată pe platforma Comisiei mediu, climă și tranziție verde

Chișinău, 15 februarie 2024 – Comisia mediu, climă și tranziție verde a organizat o ședință de lucru cu privire la activitatea Grădinii Botanice Naționale (Institut) ,,Alexandru Ciubotaru”. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului și Universității de Stat din Moldova.

 Membrii Comisiei au fost informați despre disfuncționalitățile, din ultima perioadă, referitoare la activitatea instituției. De asemenea, au fost formulate viziuni care urmează a fi dezbătute pe platforma comună a Ministerului Mediului și Ministerului Educației și Cercetării, care vor veni să  soluționeze acele disfuncționalități semnalate.

Comisia parlamentară de profil a recomandat entităților publice menținerea unui dialog constructiv și a unei colaborări continue în vederea asigurării unei mai bune funcționări a Grădinii Botanice Naționale ,,Alexandru Ciubotaru”.

De menționat că, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului cu privire la reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții din domeniile educației, cercetării și inovării, Grădina Botanică Națională a fuzionat cu  Universitatea de Stat din Moldova.

Grădina Botanică Națională (Institut) ,,Alexandru Ciubotaru” a fost fondată în anul 1950. Acesta este o instituție științifică, activitatea de cercetare a căreia este orientată spre studierea florei, vegetației și resurselor vegetale ale Republicii Moldova. Grădina Botanică are o suprafață de 104 hectare.

Comisia mediu, climă și tranziție verde

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...