Act de caritate pentru beneficiarii Centrului de plasament de la Cocieri, din partea Legislativului

Chișinău, 07 mai 2021 – Parlamentul Republicii Moldova a făcut o nouă donație beneficiarilor Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, instituție patronată de Legislativ.

Donația include articole sanitare portabile pentru îngrijirea persoanelor imobilizate la pat.  Acestea au fost procurate din fondul Președintelui Parlamentului și astăzi au fost transmise de către Lilia Melnic, Secretarul general adjunct al Legislativului, directorului Centrului Tatiana Nirca.

”Ne bucurăm că acest ajutor foarte util vine în contextul sărbătorilor pascale când oamenii tradițional așteaptă schimbări bune în viață”, a menționat Lilia Melnic.

În numele beneficiarilor Centrului, Tatiana Nirca a mulțumit pentru gestul caritabil Parlamentul și personal Președintele Legislativului Zinaida Greceanîi. Echipamentele sunt noi, moderne și cu siguranță vor ajuta beneficiarii Centrului să ducă o viață mai independentă și mai confortabilă.

Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, patronat de Parlamentul Republicii Moldova, este o instituție de asistență socială de reabilitare și recuperare și are în tutela sa 98 de beneficiari, dintre care 48 sunt imobilizați la pat.

De mai mulți ani, instituția parlamentară sprijină cu donații de sărbători beneficiarii Centrului. La finele anului 2020, i-au fost oferite echipamente video și audio, care, potrivit administrației, au adus mai multă dispoziție bună în incinta instituției și mai multe posibilități de comunicare.     

07.05.2021 Act de caritate Centrului pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din com. Cocieri, raionul Dubăsari

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More