Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare va fi modificat

Chișinău, 23 septembrie 2020 – Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, coraportul asupra proiectului de lege privind ratificarea Amendamentului la Acordul de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”.

Obiectivul principal al amendamentului va fi  îmbunătățirea capacității de gestionare a drumurilor locale și dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel încât aceasta să asigure acces la instituțiile educaționale și cele medicale, dar și la infrastructurile de piață.

Totodată, amendamentul  propus va asigura implementarea deplină a proiectului și  va facilita disponibilitatea mijloacelor financiare pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a cca 150 km de drumuri locale.

Acordul de finanțare, semnat între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare la 28 aprilie 2016, în valoare de  circa 80 de milioane dolari SUA,  este destinat proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în ședință plenară.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More