A fost organizat primul webinar parlamentar pentru tineri

În premieră, Parlamentul Republicii Moldova a organizat un webinar pentru tineri despre activitatea parlamentară și procesul legislativ. Evenimentul se înscrie în șirul de acțiuni de informare, în format online, lansate de instituție în perioada pandemiei de COVID -19.

Tatiana Cazacu, consultant principal al Centrului vizite și informare din cadrul Direcției generale comunicare și relații publice a discutat cu tinerii din raioanele țării despre funcțiile și atribuțiile Parlamentului, despre procesul de adoptare a unei legi, dar și despre modalitate de comunicare a oamenilor cu forul legislativ.

Prezentarea a inclus și câteva videografice despre istoria parlamentarismului, procesul legislativ, comunicarea parlamentară,  controlul parlamentar, precum și activitatea deputaților. Toate aceste materiale informative  pot fi vizionate de pagina de YouTube a instituției: 

Tinerii, interesați de discuție au comentat, au răspuns la întrebări, iar la finele webinarului au putut să-și testeze cunoștințele participând la un quizz despre Parlament.

Evenimentul a fost organizat de Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Fondul comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

În contextul crizei COVID-19, când interacțiunea offline este limitată, Rețeaua Centrelor de tineret din Moldova a inițiat un șir de acțiuni online, ce permit tinerilor să continue dezvoltarea personală și profesională, astfel încât să poată contribui la construirea unei societăți incluzive, pașnice și democratice, cu cetățeni activi și civic – implicați.


Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...