A fost exclusă prohibiția la importul pieselor și accesoriilor uzate pentru mijloacele de transport

Chișinău, 10 martie 2022 – Deputații au votat, în cea de-a două lectură, PROIECTUL de lege pentru modificarea Codului vamal și anume – excluderea prohibiției la importul pieselor și accesoriilor uzate pentru mijloacele de transport. Excepții vor constitui componentele din sistemul de frânare și de direcție.

Scopul proiectului de lege constă în defavorizarea monopolurilor și reducerea prețurilor exagerate pe piață, precum și contracararea contrabandei cu piese de schimb uzate.

Inițiativa legislativa aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, prohibiția la importul pieselor uzate este  una nejustificată și abuzivă. ”Este un paradox când se permite importul automobilelor vechi, dar este interzis importul pieselor de schimb de mâna a doua”, a argumentat deputatul, menționând că proiectul în cauză este așteptat de foarte multă lume.   

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

10.03.2022 Ședinăța plenară a Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...