A fost creată Comisia parlamentară specială pentru selectarea candidaturilor la funcția de membru al CPT

Chișinău, 28 octombrie 2021 – A fost aprobată lista nominală a Comisiei speciale pentru selectarea candidaturilor la funcția de membru al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Potrivit documentului, membrii Comisiei speciale sunt deputații Ion Groza, Doina Gherman, Liliana Grosu, Ana Calinici, Igor Chiriac, Natalia Davidovici, Vasilea Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski. Deputații din Fracțiunea Partidului ”ȘOR” nu au înaintat niciun membru în această comisie.

Crearea Comisiei speciale de selectare a candidaturilor este necesară, pentru că, la data de 19 decembrie 2021, expiră mandatul de membru al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante din partea Republicii Moldova.

Potrivit procedurii, lista candidaților propuși de Comisia specială la funcția de membru al CPT din partea Republicii Moldova urmează să fie prezentată Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei până la data de 10 decembrie 2021.

În conformitate cu prevederile Convenției europene pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante, membrii CPT sunt aleși pentru o perioadă de 4 ani de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei cu majoritatea absolută de voturi. 

28.10.2021 Ședința plenară

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...