A fost constituită subcomisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații și Securitate

Chișinău, 1 februarie 2022 – Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat, la ședința de astăzi, componența subcomisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații și Securitate.

În calitate de președinte al subcomisiei a fost ales deputatul Constantin Starîș, secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, iar membri au fost aleși deputații Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi, membri ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, subcomisia urmează să supravegheze respectarea de către SIS a legalității, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a ordinii democratice din stat, precum și va asigura neadmiterea angajării politice a SIS.

De asemenea, subcomisia va fi responsabilă de verificarea respectării de către SIS a prevederilor Constituției şi a legilor care reglementează activitatea acestui serviciu.

Totodată, subcomisia va examina cazurile de violare a Constituției, a legilor, a drepturilor şi libertăților constituționale ale cetățenilor.

Membrii subcomisiei urmează să informeze periodic Parlamentul, prin intermediul comisiei de profil, despre rezultatele exercitării controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații și Securitate. 

01.02.2022 Ședința Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...