A fost constituită Comisia parlamentară pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

Chișinău, 16 martie 2023 – Parlamentul a constituitComisia pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Un PROIECT de hotărâre în acest sens a fost votată de 74 de deputați.

Comisia va avea șase membri, reprezentanți ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități: Veronica Roșca, Ana Calinici, Vitali Gavrouc, Grigore Novac și Vasile Bolea. La desemnarea acestora a fost respectat principiul reprezentării proporționale a majorității și opoziției parlamentare.

Comisia urmează să adopte Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Ulterior, în termen de 60 de zile, vor fi prezentate candidaturile în plenul Parlamentului.

În prezent, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului este Maia Bănărescu, care a fost numită în această funcție în 2016, pe un mandat de șapte ani. Mandatul expiră în luna aprilie a acestui an. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...