A doua tranșă de vaccinuri ”Sputnik-V”, oferite gratuit Moldovei de către Federația Rusă, a ajuns la Chișinău

Chișinău, 30 aprilie 2021 – În această seară, a ajuns în Republica Moldova a doua tranșă de 71 mii de vaccinuri anti-COVID-19, ”Sputnik-V”. Lotul face parte din cele 142 mii doze oferite țării noastre, în calitate de ajutor umanitar de către Federația Rusă. La evenimentul de recepționare a vaccinurilor, pe Aeroportul Internațional Chișinău a participat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Speakerul a exprimat recunoștință Federației Ruse pentru sprijinul și ajutorul acordat țării noastre.  “Le mulțumim conducerii și poporului rus pentru cel de-al doilea lot primit, precum și pentru posibilitatea de imunizare oferită cetățenilor Republicii Moldova.  Potrivit Președintelui Parlamentului, putem depăși criza pandemică și ne proteja doar prin vaccinare.

În context, Zinaida Greceanîi a anunțat că este determinată să se vaccineze cu serul ”Sputnik -V” în perioada imediat următoare. Totodată, Președintele Legislativului a menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale negociază achiziționarea de noi loturi de vaccinuri rusești, din fonduri bugetare.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova,  Oleg Vasnețov a reiterat sprijinul Federației Ruse pentru Republica Moldova. La fel, a menționat că se așteaptă o nouă tranșă de vaccinuri. ”Sperăm că livrarea de vaccinuri ”Sputnik-V” va ajuta oamenii acestei țări, iar ei, la rândul lor,  să aibă  posibilitatea de a alege vaccinul și de a reuși crearea unei imunități colective”, a subliniat Ambasadorul rus.  

Cele 71 de mii de doze de vaccin au fost transportate pe cale aeriană, cu titlu de ajutor umanitar oferit țării noastre de către Federația Rusă. O parte din vaccinuri, mai exact 31 mii de doze vor ajunge în stânga Nistrului, celelalte 40 de mii vor fi transportate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. La 26 aprilie curent, Republica Moldova a primit primul lot de 71 de mii de vaccinuri anticoronavirus ”Sputnik-V”. Săptămâna viitoare va demara procesul de vaccinare cu noul vaccin ajuns în țară.

La evenimentul de astăzi au participat Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov și președintele PSRM, Igor Dodon.

385A9028

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More