A doua ediție a taberei parlamentare a ajuns la final

Chișinău 2 iulie 2021 – S-a încheiat a doua ediție a taberei parlamentare, desfășurată în regim online. La ultima sesiune au participat tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Aceștia au discutat, astăzi, cu deputatul Fracțiunii PSRM, Victor Bologan, marele maestru la șah, director executiv al Federației internaționale de șah.

Discuția s-a axat atât pe situația politică din țara noastră, cariera de deputat, cât și cea de maestru la șah, familie și copii. Victor Bologan a menționat că în țara noastră există democrație, însă nu toate legile sunt respectate. În context, parlamentarul a îndrumat participanții să dezvolte o gândire individuală și critică și le-a dorit să reușească în cariera politică, dar și să obțină o profesie pe plac.

În ultima zi a taberei parlamentare, tinerii au aflat mai mult despre protocolul parlamentar și etica de conduită. Informațiile au fost prezentate de conferențiarul universitar, Oreste Tărîță, expert în protocol și etichetă. De asemenea, participanții au discutat despre democrație, drepturile omului, canalele și modul de comunicare cu Parlamentul, precum și au  dezbătut problemele care afectează mediul înconjurător.

La ediția din acest an a taberei parlamentare au participat în jur de o sută de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani.  Aceasta s-a desfășurat în perioada 28 iunie – 2 iulie curent. Participanții au avut în calitate de gazdă pe deputații Radu Marian, Marina Tauber, Dinu Plîngău, Svetlana Rotundu și Victor Bologan. La fel, copiii și tinerii au discutat cu Lilia Melnic, secretar general adjunct al Parlamentului, funcționari publici din cadrul instituției, precum și parteneri din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, oficiului Avocatului poporului, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Universității de Stat din Moldova și Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din capitală.

Toți copiii la cea de-a doua ediție a taberei parlamentare vor primi certificate de participare și cadouri simbolice, în cadrul unei ceremonii festive.

212A5050

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More