A demarat procedura de selectare a candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, propuși de organizațiile societății civile

Chișinău, 16 noiembrie 2021 – Candidații propuși de organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA) pot depune dosarele, până la data de 22 noiembrie 2021, ora 17:00. Un ANUNȚ în acest sens a fost făcut de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, al cinematografiei, al culturii, al științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al publicității, precum și al activității academice. Totodată, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității.

Săptămâna trecută, toți membrii Consiliului Audiovizualului au fost demiși, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției, pentru anul 2020.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...