5 persoane au fost admise la concursul de selectare a candidaților la funcția de membru al Comisiei de certificare

Chișinău, 15 octombrie 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, dosarele candidaților la funcția de membru al Comisiei de certificare din partea Parlamentului Republicii Moldova.

5 persoane au fost admise la proba de interviu.  Este vorba de Ruslan Berzoi, Vladislav Vârtosu, Dumitru Șevcenco, Călin Tomuleț și Roman Cataraga.

Decizia Comisiei este plasată pe site-ul Parlamentului.

Comisia juridică, numiri și imunități urmează să audieze candidații admiși la concurs, iar, ulterior, să se întrunească în ședință închisă pentru a evalua și a emite decizia. Vor fi selectați trei candidați din partea Parlamentului.

Comisia de certificare, organul împuternicit să atribuie statutul de utilitate publică, activează pe lângă Agenția Servicii Publice, în baza unui regulament aprobat de Guvern.

Comisia de certificare este constituită din 9 membri, dintre care 3 sunt numiți de Parlament, 3 de Președintele Republicii Moldova și 3 de Guvern. Dintre cei 3 membri numiți de fiecare autoritate, cel puțin unul este specialist în domeniul financiar și unul este reprezentant al organizațiilor necomerciale. Membrii Comisiei de certificare sunt selectați în bază de concurs public.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...