46 de lucrări de licență și de master ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, expuse la Parlament

Chișinău, 14 iulie 2022 – Parlamentul Republicii Moldova continuă seria de expoziții dedicate lucrărilor de licență și de master ale celor mai merituoși studenți ai instituțiilor de învățământ superior din țară.

În aceste zile, în holul legislativului este expusă o colecție de lucrări de licență și de master realizate de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Studenții de la Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design au reușit să captiveze publicul cu viziunea lor inedită, transpusă în proiecte originale și interesante de pictură, sculptură, ceramică, tapiserie, design vestimentar și design interior. La elaborarea acestora au fost folosite materiale precum ceramica, bronzul, lemnul, metalul artistic, pânza, fiind îmbinate tehnici mixte de lucru și tehnici de autor. Studenții au lucrat la unele lucrări și câte o jumătate de an.

Atmosfera de la expoziție a fost întregită de recitalul de vioară, oferit de Facultatea de Artă Muzicală. Un moment de excepție a fost prilejuit de monologul pus în scenă de Facultatea de Artă Teatrală, Coregrafie și Multimedia, vizitatorii având ocazia să savureze interpretarea unui fragment din tragedia „Regele Lear” de William Shakespeare.

La eveniment a fost prezentă conducerea instituției universitare și mai multe cadre didactice, precum și studenții autori ai proiectelor expuse. Deputații și funcționarii au admirat cu interes cele 46 de lucrări expuse, fiind impresionați de creativitatea și măiestria tinerilor autori, au discutat cu studenții și cadrele didactice. Printre oaspeți s-a numărat și Președintele Parlamentului,  Igor Grosu, care a ținut să remarce originalitatea lucrărilor, abordarea inspirată a autorilor și a profesorilor. ”Sunt impresionat de lucrările extraordinare ale tinerilor noștri talentați, care s-au afirmat în țară, dar și în exterior, care ne poartă faima țării noastre și faima sistemului nostru educațional”, a spus Președintele Parlamentului. Ulterior, oaspeții au asistat la ședința plenară a Parlamentului.

Menționăm că în acest an Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice are 126 de absolvenți la Ciclul I Licență și 82 de absolvenți la Ciclul II Master.

Pe parcursul lunii iulie, Parlamentul Republicii Moldova găzduiește o serie de expoziții ale lucrărilor absolvenților instituțiilor de învățământ superior din țară. Aceste evenimente au drept scop încurajarea și promovarea performanței academice de instituția parlamentară.

14.07.2022 Expoziția lucrărilor de licență și master ale studenților Academiei Muzică, Teatru și Arte Plastice

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...