Președintele Fracțiunii PAS, Igor Grosu: „Lăsați instituțiile în pace și asigurați transferul civilizat al puterii către noul Președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sanduˮ

Președintele Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, deputatul Igor Grosu, a susținut o conferință de presă în care a exprimat poziția fracțiunii în raport cu invitația lui Igor Dodon la discuții.

„Noi ținem să-i transmitem cetățeanului Igor Dodon că astfel de discuții, teoretic, ar putea avea loc în două situații: în situația în care se discută candidatura unui nou prim-ministru și în situația în care sunt întrunite condiții pentru a dizolva Parlamentul. Nici în primul caz, nici în al doilea caz, noi nu vedem necesitatea unor astfel de discuții inițiate de încă președintele Igor Dodon.

Profitând de ocazie, îi amintim că, pe data de 15 noiembrie, aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova i-au spus că nu au nevoie de serviciile lui și că au ales un președinte nou, care, în scurt timp, va intra în exercițiul funcției. Igor Dodon trebuie să asigure un transfer civilizat al puterii către noul președinte, să păstreze calmul, să nu destabilizeze situația și, cel mai important, să lase instituțiile statului în pace. Noi monitorizăm foarte atent toate inițiativele care parvin de la el și încercarea de a-și subordona în ultimul minut niște instituții, de a face schimbări și îi recomandăm să se oprească”, a declarat deputatul Igor Grosu.

În concluzie, parlamentarul a subliniat că oamenii înțeleg că instituțiile statului trebuie să fie funcționale și independente, iar inițiativele de a-și subordona instituțiile seamănă cu o încercare de a uzurpa puterea.

„Istoria și evenimentele recente din zonă arată că acele persoane care nu se pot împăca cu gândul că misiunea lor politică a luat sfârșit ajung în fața justiției. De aceea, pentru a nu deveni încă un exemplu prost în istorie, vă rugăm respectuos să lăsați instituțiile în pace și să asigurați transferul civilizat al puterii către noul Președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.ˮ, a punctat Igor Grosu.

Fracțiunea parlamentară PAS

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...