Deputatul Victor Bologan a participat la Reuniunea on-line a Comitetului pregătitor al celei de-a cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlamente

Chișinău, 15 mai 2020 – Deputatul Victor Bologan a participat la Reuniunea on-line a Comitetului pregătitor al celei de-a cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlamente. Evenimentul a avut loc pe data de 13 mai curent. 

În cadrul reuniunii on-line participanții au discutat despre programul conferinței, panelurile și rapoartele vorbitorilor, lista observatorilor care urmează a fi invitați și despre textul Declarației Conferinței, care va fi adoptat la sfârșitul evenimentului de toți președinții de parlamente.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va modera panelul ,,Mobilitatea umană în căutarea unei vieți mai bune: provocări, oportunități și soluții”. Panelul va oferi posibilitatea de a realiza un schimb de opinii asupra fenomenului migrației și protecției refugiaților.

Cea de-a cincea Conferință Mondială a Președinților de Parlamente urmează să se desfășoare la Viena, Republica Austria, în perioada 19-21 august 2020. Organizatorii reuniunii nu exclud posibilitatea organizării evenimentului în regim on-line, luând în considerare pandemia cu COVID-19. 

Conferința este organizată de Uniunea Interparlamentară, în colaborare cu Organizația Națiunilor Unite și Parlamentul Austriei. Evenimentul își propune să devină un forum unic de dialog la cel mai înalt nivel între parlamente și urmează să reunească președinți de parlamente din toată lumea.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...